Korentowiki

Etusivu

Korentowiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Uusi Crenata ilmestyi toukokuussa 2013!

Tervetuloa Korentowikiin, Suomen sudenkorentoseura ry:n sivustolle! Näiltä sivuilta löydät ajan tasalla olevaa tietoa Suomen sudenkorennoista, sudenkorentoharrastuksesta ja yhdistyksen toiminnasta.


Liittymällä jäseneksi tuet yhdistyksen toimintaa ja saat mm. jäsenlehti Crenatan.


Uusi kotimainen sudenkorentokirja

Neidonkorennot – Solisevien vetten lentävät jalokivet Sami Karjalainen & Matti Hämäläinen

Neidonkorennot ovat purojen ja jokien varsilla eläviä “lentäviä jalokiviä”, kauneimpia kaikista hyönteisistä. Kirja tutustuttaa lukijansa neidonkorentojen kiehtovaan elämään asiantuntevan tekstin ja loistavien valokuvien avulla. Euroopan lajien lisäksi kirja esittelee maailman neidonkorentosuvut sekä neidonkorentojen lähimmät sukulaiset. Kirja on syntynyt tunnustetun valokuvaajan ja lukuisia tieteelle uusia neidonkorentolajeja löytäneen tutkijan yhteistyönä. Lisätietoja: http://caloptera.com/kirja.html

9789529310456.jpgSuomelle uusi sudenkorentolaji!

Kulku-ukonkorento (Vagrant Emperor) (Anax ephippiger) on tavattu Suomessa ensi kerran. Hanna Järvinen, Reijo Vikman ja Pekka Salmi havaitsivat Paimion Spurilanlammella 24.5.2014 koirasukonkorennon, joka määritettiin jälkikäteen valokuvista kulku-ukonkorennoksi. Laji muistuttaa suuresti sormusukonkorentoa, josta se eroaa mm. silmien ja takaruumiin värityksen perusteella. Kulku-ukonkorennon myötä Suomessa on nyt tavattu 61 sudenkorentolajia.

Kulku-ukonkorento on kotoisin Pohjois-Afrikasta ja aivan eteläisimmästä Euroopasta, josta se vaeltaa vuosittain pohjoisemmaksi lopputalvella - alkukeväällä. Ruotsissa havaittiin tuona samana päivänä maan kolmas yksilö.


Postilista

Sudenkorentoseura ylläpitää myös sähköpostilistaa. Lista on kesäaikaan melko aktiivinen, talvella viestejä tulee harvakseltaan. Listalle voi liittyä Googlen Groups-palvelussa. Listalle liittyjät hyväksytään erikseen roskapostin estämiseksi. Hyväksynnät pyritään tekemään mahdollisimman nopeasti liittymisen jälkeen.


In English


Henkilökohtaiset työkalut
Nimiavaruudet
Muuttujat
Toiminnot
Valikko
Työkalut