Sudenkorentoharrastamiseen sopivat kiikarit

Korentowikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Sudenkorentojen harrastaminen on mahdollista myös ilman kiikaria mutta kentällä lajien tunnistaminen on paljon helpompaa tämän apuvälineen kanssa. Kiikarilla korentoja voi tarkkailla kauempaa kuin pelkällä paljaalla silmällä, helpommin ja niitä häiritsemättä. Sudenkorennot laskeutuvat usein vesien päälle niin kauas että ilman kiikaria lajin määrittäminen tai ylipäänsä kauniin yksilön ihastelu voi olla huomattavan vaikeaa ilman kiikaria.

Sudenkorentoharrastamiseen kiikareilta vaaditaan kohtalaista kuvanlaatua ja mieluusti lyhyttä (alle 2m) lähitarkennusetäisyyttä. Kaikki lintukiikarit eivät välttämättä sovellu korentojen tarkkailuun - mikäli kiikarit eivät tarkennu alle kolmen metrin päähän on niistä välillä vain sangen vähän hyötyä.

Korentojen harrastamiseen hyvin sopivia kiikareita

Pentaxin "Papilio" -sarjan kiikarit ovat erinomaiset korentojen tarkkailuun - kiikarit ovat pienet ja kevyet, kuvanlaatu on kohtalainen ja erittäin lyhyt lähitarkennusetäisyys antaa mahdollisuuden tarkkailla jopa pieniä tytönkorentoja niitä pyydystämättä. Papiliota saa kahta eri mallia, 6.5 ja 8.5 kertaa suurentavia. Halvimmillaan Papiliot saa Suomessa noin 120 eurolla (http://www.telefoto.fi).