Tapahtumakalenteri

Korentowikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Vuosikokous Helsingin kaupunginkirjastossa 12.3.2016

Vuosikokouksen 2016 esityslista (pdf)
Menneitä

Suomen sudenkorentoseura ry:n vuosikokous järjestetään lauantaina 23.5.2015 klo 16:00 alkaen Helsingissä. Kokouspaikkana on Kirjasto 10, Elielinaukio 2 G (pääpostitalo), 00100 Helsinki. Kokous pidetään ryhmätilassa (työtila 40). Tervetuloa!


Ohjelma:

Vuosikokous, sääntömääräiset asiat, ks. kokouksen esityslista.

Sami Karjalainen: Uuden Crenatan esittely

Miikka Friman: Eläviä kuvia eloisista sudenkorennoista

Osallistujien kuvaesityksiä


Kokouksen esityslista:

1. Kokouksen avaus

2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa

3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

4. Hyväksytään kokouksen työjärjestys

5. Esitetään tilinpäätös, vuosikertomus ja tilintarkastajien lausunto

6. Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille

7. Vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä liittymis- ja jäsenmaksujen suuruudet

8. Valitaan hallituksen puheenjohtaja ja muut jäsenet

9. Valitaan toiminnantarkastaja ja varahenkilö

10. Kokouksen päättäminen
Vuosikokous Hämeenlinnassa 12.4.2014

Suomen sudenkorentoseura ry:n vuosikokous järjestetään lauantaina 12.4.2014 klo 14:00 alkaen Hämeenlinnassa. Kokouspaikkana on Hotelli Rantasipi Aulanko, osoitteessa Aulangontie 93, 13210 Hämeenlinna.

Vuosikokous järjestetään Suomen Perhostutkijain Seuran Hyönteisviikonlopun 12.-13.4.2014 yhteydessä. Hyönteisviikonlopun ohjelma ilmoittautumisohjeineen löytyy Perhostutkijain seuran sivuilta, ks. http://www.perhostutkijainseura.fi/

Sudenkorentoseuran kokoukseen voi osallistua ilman maksua, mutta hyönteisviikonlopun ohjelma on maksullinen, ks. edellä.

Molempiin tarvitaan erillinen ilmoittautuminen. Ilmoittaudu sudenkorentoseuran vuosikokoukseen pj. Sami Karjalaiselle (sk ÄT korento.net) ja hyönteisviikonloppuun perhostutkijoiden seuran kautta. Hyönteisviikonlopun ilmoittautumiset pyydetään 15.3. mennessä. Sudenkorentoseuran kokoukseen voi ilmoittautua 6.4. asti.

Sudenkorentoseuran oma ohjelma klo 14 alkaen:

- Vuosikokous, sääntömääräiset asiat, ks. esityslista

- Vapaamuotoista kuvien/videoiden katsomista (tuo esitettävää mukaan muistitikulla tms.)

Vuosikokouksen esityslista:

1. Kokouksen avaus

2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa

3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

4. Hyväksytään kokouksen työjärjestys

5. Esitetään tilinpäätös, vuosikertomus ja tilintarkastajien lausunto

6. Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille

7. Päätetään yhdistyksen purkamisesta ja sen poistamisesta yhdistysrekisteristä


Kohdat 8 ja 9 käsitellään vain mikäli yhdistys puretaan:

8. Päätetään purettavan yhdistyksen varojen käytöstä

9. Päätetään henkilöt, jotka hoitavat selvitystoimet eli selvitysmiehet tai päätetään, että viimeinen hallitus hoitaa selvitystoimet


Kohdat 10, 11 ja 12 käsitellään vain mikäli yhdistystä ei pureta:

10. Vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä liittymis- ja jäsenmaksujen suuruudet

11. Valitaan hallituksen puheenjohtaja ja muut jäsenet

12. Valitaan toiminnantarkastaja ja varamies


13. Kokouksen päättäminenSudenkorentoretkisarja Helsingissä 2013

Tervetuloa tutustumaan sudenkorentojen maailmaan! Kesän tultua järvien, jokien ja muiden kosteikkojen rannoille ilmestyy lentelemään suuria, mystisiä hyönteisiä – sudenkorentoja. Sudenkorennot ovat lennelleet maailmassa dinosaurusten ajoilta lähtien ja lentävät edelleen. Ne ovat petoja, jotka saalistavat herkeämättä muita hyönteisiä ravinnokseen. Niiden tarkkailu lähietäisyydeltä ei jätä ketään kylmäksi.

Suomen sudenkorentoseura ja Luonto-Liiton Uudenmaan piiri järjestävät yhteisen retkisarjan Helsinkiin. Pyöräilemme kesän aikana kolmena iltapäivänä Helsingin parhailla sudenkorentopaikoilla korennot tuntevan oppaan kanssa. Tarkkailemme korentoja kiikareilla ja tarvittaessa nappaamme niitä haavilla tarkempaa tutkiskelua varten. Korentoja ei kerätä, joten ne lasketaan aina vapaaksi. Et siis tarvitse haavia. Kiikarista tai kamerasta on paljon iloa, mutta ilmankin pärjää.

Yksi parhaista asioista sudenkorentoretkillä on se, että silloin on aina hyvä sää. Se on myös ongelmallista, kun järjestää retkiä tiettynä päivänä. Siksi jokaisella retkellä on varapäivä. Pilvisellä säällä ei kannata lähteä retkelle lainkaan. Tämän takia retkille tulee ilmoittautua, jotta mahdolliset muutokset voidaan tiedottaa osallistujille. Retkille voi tulla kaikille tai vaikka vain yhdelle. Ilmoittaudu retkenvetäjä Petrolle: 040-1651907 tai lup@luontoliitto.fi

Retkiä järjestetään (ainakin) kolme:

  • 5.6. Viikkiin, tapaaminen klo 13.30 Saunapellonpuiston lampareella (eli siinä Viikin koetilan viereisellä pellonreunan lampareella). Retkellä nähdään runsaasti vastakuoriutuneita kiiltäväsiipisiä korentoja ja päästään mahdollisesti tarkkailemaan korentojen kuoriutumista. Viikissä on tavattu 33 lajia, joka on yli puolet Suomen lajistosta.
  • 3.7. Vuosaari, tapaaminen Vuosaaren metroasemalla klo 12. Retki kestää Vuosaaressa noin neljä tuntia. Varapäivä 4.7. Retkellä nähdään muutamia erikoisuuksia, joita ei Viikistä helposti löydä.
  • 14.8. Viikki, tapaaminen Martinsillalla Vanhankaupunginkoskella klo 13. Retki kestää noin kolme tuntia. Varapäivä 15.8.. Kesän lajit lentävät vielä, lisäksi syys- ja ukonkorentoja. Mahdollisuus kuvata ainakin kirjoukonkorentoja. Myöhemmin syksyllä tulossa mahdollisesti vielä yksi retki Viikkiin.

”VAROITUS: Järjestäjät eivät vastaa harrastukseen hurahtaneiden ylenmääräisestä ajankäytöstä johtuvista ansion-, ihmissuhde- tai muista vastaavista menetyksistä.”


19.-21.8.2012